Gastronomie na Kůlně

 
DSC_0018.JPG

Poctivá jídla TRADIČNÍ ČESKÉ kuchyně

Ať už si u nás budete pochutnávat na zvěřinovém ragú nebo čerstvě upečeném domácím štrúdlu,
poznáte, že naše jídla jsou charakteristická citem pro detail a pečlivě vybíranými čerstvými sezónními surovinami.

Penzion-Kulna_snidane_5_DSC_0016_2.jpg

Polopenze během pobytu v Kůlně

Pokud se u nás ubytujete, budete se těšit z bohaté snídaně, která je podávaná v naší jídelně a na sluncem zalité terase penzionu. Po celém dni na vás čeká výtečná večeře sestávající z předkrmu či polévky, hlavního chodu a dezertu.

DSC_0948 copy.jpg

GURMÁNSKÉ VÍKENDY A degustační akce

Pro naše hosty výjimečně chystáme i tématické gurmánské akce a víkendové pobyty doplněné špičkovými víny. Na své si přijdou milovníci ryb, zvěřiny a jiných místních dobrot, které vám vždy připravíme voňavě čerstvé.

 

Únor plný chutí a vůní

Na měsíc únor jsme pro vás připravili trojici tématických víkendových pobytů spojených s intenzivním gurmánským zážitkem. Nechejte se zlákat uměním našeho šéfkuchaře Jiřího Kačera a užijte si víkend, který bude příjemně hýčkat vaše chuťové buňky i žaludek!

Víkendové pobyty v ceně 3900 Kč / os. zahrnují pobyt na 2 noci s polopenzí, 2x degustační pětichodovou večeři snoubenou s víny či rumem (viz popis každého víkendu níže), prohlídku punkevních jeskyní v neobvyklém únorovém čase a tipy na příjemné procházky netradičně liduprázdným Moravským krasem.
steak.jpg

Steakový gurmánský víkend
s degustací rumů

(8. – 10. únorA 2019)

Steak, to nemusí být jen tlustá flákota hovězího, ale klidně také plátek jiného chutného červeného masa. Proto vám v průběhu víkendu představíme hned několik steakových mas, která podobnou přípravou získají pokaždé odlišnou chuť, vůni i konzistenci. Těšit se můžete na růžová kachní prsíčka, voňavou vepřovou panenku a samozřejmě také šťavnaté hovězí steaky (rib-eye, flank). Doplníme je paštikami, carpacciem, roastbeefem a mimo jiné i našimi domácími dezerty! Program obohatí i degustace vybraných rumů snoubených se servírovanými pokrmy. 


ragou.jpg

Zvěřinový gurmánský víkend
s degustací červených vín

(15. - 17. ÚNORA 2019)

Zvěřinové speciality dokonale zapadají do prostředí Penzionu Kůlna. Budova, která původně sloužila jako hájovna, je doslova obklopena lesy a loukami a potkat v jejím okolí lesní zvěř není žádnou raritou. O to více vám u nás zachutnají dobroty z dančího, kančího a srnčího masa. Ve večerních menu nebudou chybět tradiční zvěřinové pokrmy jako je kančí pečeně se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem, srnčí medailonky, zvěřinový guláš či dančí ragú. Necháme vás ochutnat i originální dančí steak a vše doplníme předkrmy a moučníky, které pozdvihnou váš gurmánský zážitek na ještě vyšší úroveň! Nechybět budou ani výborná červená vína, která za asistence profesionálního someliéra dokonale podtrhnou chuť servírovaných pokrmů.


knedlik.jpg

Gurmánský víkend tradiční české kuchyně s degustací moravských vín

(22. – 24. ÚNORA 2019)

Na Kůlně máme rádi tradiční české dobroty. Škvarková pomazánka na čerstvém, křupavém chlebíčku, poctivá sekaná nebo sametově jemná svíčková patří k českým tradicím a ty my rádi připomínáme. Proto si náš séfkuchař Jiří Kačer připravil dvojici degustačních menu, díky kterým si tyto lahůdky užijete dosyta. Nebude chybět ani hovězí guláš, kachní prsa, králík nebo kynuté knedlíky s borůvkami. Vše bude doplněno degustací vybraných moravských vín (převážně vinařství Sonberk a Vican), která k servírovaným pokrmům navybírá someliér z našeho spřáteleného vinařství.

 

 
2DSC_00102 copy.jpg

Tip na procházku

před nebo po hodování

 

Udělejte si pěkný víkendový výlet a spojte návštěvu našeho penzionu s krátkou procházkou po okolí. Co třeba krátký okruh, který vás provede přes louky a pole ke kouzelnému rybníku Budkovan a lesem zpět? Návrh trasy naleznete zde.

Je to pro vás málo? Tak nabízíme něco výživnějšího. 11 kilometrů nádhernou přírodou Rakoveckého údolí vám již zajistí pořádnou chuť k jídlu! Návrh trasy zde.


Příjezd k penzionu

Příjezd k penzionu je možný pouze z Jedovnic (nikoliv ze Senetářova, ačkoliv vás tudy možná povede navigace).

Z Havlíčkova náměstí v Jedovnicích odbočte směrem na břeh rybníka Olšovec (ulice Barachov) a po ulici Riviera pokračujte až k lesu, kde pokračujte dále rovně po lesní cestě cca 500 metrů k našemu penzionu.

Na příjezdu do Jedovnic je aktuálně platný zákaz vjezdu ze všech směrů kvůli rekonstrukci vozovky. Návštěvy našeho penzionu mají však vjezd samozřejmě povoleny!